Menu openen

Brazilian Wax behandeling in Friesland

Belangstelling voor Brazilian wax groeit

Het prettige gevoel dat het netjes is

Geen of weinig haar op de meest intieme plek. Dat is volgens Marjan Schroor iets dat best veel vrouwen graag willen. “Het voelt schoon en het is een prettige gedachte als je weet dat het netjes is. Net als een nieuwe bh. Bijna niemand ziet het, maar het geeft een heel goed gevoel.” 

Ik wil meer weten over een Brazilian Wax behandeling bij Mooi EnZo in Ureterp (Friesland)

Ureterp In haar schoonheidssalon Mooi & Zo past Marjan bij steeds meer vrouwen een zogenaamde Brazilian wax toe, waarbij al het haar wordt verwijderd. Een full Brazilian wax neemt ook de bilspleet mee. Maar een lichtere variant waarbij een streepje haar blijft zitten, is ook populair. “De meeste vrouwen komen uit zichzelf, maar moeten best over een drempel. Je laat toch je hele hebben en houwen zien.”

 

Privacy en hygiëne spelen daarom een belangrijke rol. Dus geeft Marjan de vrouwen altijd de gelegenheid zichzelf van tevoren even op te frissen. “Dat is prettig, zeker wanneer je bijvoorbeeld uit je werk komt of een eindje in de auto hebt gezeten. Een schoon gevoel helpt ze over de eerste gêne heen.” Hygiëne vertaalt zich ook in het eenmalige gebruik van spatels. “Dat heb ik in het westen van het land wel anders meegemaakt. Daar werd een spatel waarmee wax werd opgebracht zo weer in de warme waxpot gezet.”

Waxen past Marjan als gecertificeerd waxspecialist al jaren toe in haar schoonheidssalon. Ze was twee jaar terug echter niet helemaal tevreden over de wax die ze gebruikte, dus ging ze op zoek naar een beter product. Dat vond ze in het westen van het land. “Uit pure nieuwsgierigheid nam ik daar toen zelf een Brazilian wax. Op de manier waarop dat ging en met de wax die werd gebruikt zag ik dat wel zitten.” Sindsdien past ze het in toenemende mate zelf toe, bij vrouwen van alle leeftijden. Haar klanten hebben vaak moeite om erover te beginnen. “Het gaat soms met een omweg, maar dan help ik ze door het zelf maar te benoemen. Voor mij is het niet wezenlijk anders dan haar van de benen halen. Haar is haar en weg is weg.” 

Haren verwijderen kan op verschillende manieren. Veel vrouwen hanteren het scheermes. “Maar dan krijg je van die harde stoppels. Dat vindt niemand eigenlijk prettig. Bovendien kan het ontzettend gaan jeuken.” Harsen is een rigoureuzere oplossing, maar hars kan de huid ook beschadigen. Waxen vindt Marjan de meest effectieve methode. “Wax neemt wel de haren mee, maar niet de huid. Dus kun je op dezelfde plek ook een aantal keren achter elkaar waxen.”

Het waxen verwijdert de haren met wortel en al. “Na verloop van tijd komen de haren terug, maar dat wordt steeds minder naarmate je vaker waxt. Je kunt tweederde van de haargroei op die manier definitief verwijderen.” Voor een blijvend resultaat adviseert Marjan iedere vier tot zes weken een behandeling. Een wax neemt ongeveer drie kwartier in beslag. “Je voelt het natuurlijk wel, dus moet je even doorpakken. Bovendien zitten vrouwen er niet op te wachten om anderhalf uur met de benen wijd te zitten.”    

Neem contact op voor meer informatie over Brazilian Wax

Marjan Schroor
Telefoon: 06 128 421 52 
mooienzo-ureterp.nl